Тренінги «Персональна цифрова безпека та свідома робота з інформацією» для співробітників Харківської міської ради

Європейська експертна асоціація розпочала співпрацю з Харківською міською радою у рамках Програми «Підвищення цифрової грамотності жителів м. Харкова».

У ході співпраці було проведено тестування рівня обізнаності співробітників Міської ради щодо питань цифрової та медіа грамотності, після чого було розроблено спеціалізовану програму тренінгів, яка має на меті створення більш комфортного та безпечного цифрового середовища міста, підвищення популярності цифрових послуг, які надаються харків’янам.

25-28 листопада 2019 р. експертами Європейської експертної асоціації було організовано першу пілотну серію з чотирьох тренінгів для співробітників Харківської міської ради.

У ході тренінгів відібрані за результатами тестувань державні службовці вивчили наступні питання інформаційної безпеки:

  • аудит власних потреб у цифровій безпеці та вироблення раціонального підходу до її забезпечення,
  • захист особистих та службових аккаунтів,
  • безпечне зберігання даних,
  • зменшення вразливості до фішингу та методів соціальної інженерії,
  • користування можливостями Інтернету як засобом зв’язку та оприлюднення інформації,
  • критичне мислення при отриманні інформації зі ЗМІ та соціальних мереж.

Після успішного опанування учасниками нових компетенцій, було проведене відповідне вихідне он-лайн тестування, яке продемонструвало вкрай позитивну динаміку засвоєння знань, впевнене володіння новими навичками. Крім того, аудиторія продемонструвала високий рівень зацікавленості – сто відсотківучасників відповіли, що хотіли б відвідувати подібні тренінги у майбутньому. Наприкінці тренінгів відбулася церемонія вручення сертифікатів.

У подальшому Європейська експертна асоціація має на меті створення онлайн курсу та проведення серії відповідних тренінгів, що буде сприяти загальному зміцненню цифрової стійкості України, зменшенню рівня вразливості від зовнішніх впливів та загроз, створенню більш безпечного і комфортного цифрового середовища для кожного.

Теми тренінгів:

  1. Правила поведінки в Інтернет. Приватність. Соціальна інженерія та фішинг. Олександр Адамов, старший викладач кафедри АПОТ ХНУРЕ, к.т.н.
  2. Аудит і раціональний підхід до власної цифрової безпеки. Захист персональних та службових аккаунтів. Ігор Торяник, консультант у галузі ІТ технологій, к.т.н.
  3. Критичне мислення у часи постправди і тролів. Володимир Малинка, експерт  Детектор Медіа з питань медіаграмотності.
  4. ЗМІ та соціальні мережі. Можливості та загрози. Юлія Дрозд, журналіст.
Результати тестування (pdf)

Останні записи

info@uaeuxperts.org

Stock footage provided by Videvo, downloaded from www.videvo.net