ІІІ Харківський Міжнародний Юридичний Форум

Європейська Експертна Асоціація виступила співорганізатором сесії «Світові тренди кібербезпеки в умовах діждіталізації», яка відбулася 26 вересня 2019 року у рамках ІІІ Харківського Міжнародного Юридичного Форуму на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (м. Харків).

Ми вбачаємо вкрай необхідним подальше удосконалення національного законодавства у сфері забезпечення інформаційної і кібербезпеки та поліпшення механізмів міжнародної співпраці у сфері відповідальності за цифрові злочини. Україні необхідно розвивати цифрову грамотність, детально вивчати та розробляти власні шляхи протидії інформаційним загрозам, спираючись на кращій світовий досвід.

Учасники заходу обговорили стан законодавства щодо діджітал-технологій, відзначили позитивні зрушення, проте визнали, що загалом ця сфера юриспруденції залишається «сірою зоною» та не завжди встигає за прогресом технологій.

У сесії взяли участь Деніз Мазолані, Секретаріат ОБСЄ (Відень), Довидас Віткаускас, проект ЄС «Право-Justice», Марія Авдєєва, Європейська експертна асоціація, Ольга Шаповал, Kharkiv IT Cluster, офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні, юристи та представники IT-сфери. Модерував панельну дискусію д.ю.н. Богдан Головкін.

Програма заходу (PDF)

Останні записи

info@uaeuxperts.org

Stock footage provided by Videvo, downloaded from www.videvo.net